Alcohol : 13,2 %
Ph : 3.62
Type : rood
Druif : shiraz, cinsaut, grenache, pinotage, mourvédre
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : draaistop
Proefnotities :
Dieprood van kleur met aroma's van kersen en pruimen.
Stoer en elegant overkomende wijn, intense kruidige scherpte
Gerechten :
wild, stoofpotjes, kruidige gerechten , BBQ
Alcohol : 14 %
Ph: 3.4
Type : wit
Druif : chenin blanc
Stijl : droog
Volheid :
Afsluiting : draaistop
Proefnotities :
Lichtgeel van kleur met aroma's van citroen, oranjebloesem, appel, honing, witte perzik, kruiden en stro. Diepgaande frisse smaken, intense fruitsmaak
Gerechten :
Visgerechten, zeevruchten, frisse salades, gevogelte
Alcohol : 14,8 %
Ph : 3.33
Type : wit
Druif : chenin blanc, roussanne, grenache blanc, viognier, verdehlo, chardonnay, colombard, grenache gris, semillon, clairette blanche
Stijl : droog
Volheid : vol
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Aroma's van citroen, appelsien, witte steenvruchten, gember, honing. Eennootachtige, stro-achtige scherpte - de afdronk is lang, zijdezacht en romerig
AA Badenhorst Family White
Alcohol : 14,5 %
Ph : 3.66
Type : rood
Druif : shiraz, mourvèdre, cinsault
Stijl : droog
Volheid : stevig
Afsluiting : kurk
Proefnotities :
Donker robijnrood met aroma's van zwarte bes, zoethout, viooltjes, eik, vanille, zwarte thee
Heldere en heerlijke structuur. Laagjes leer, stroop, geen zoetheid, enige mineraliteit
Gerechten :
Groot wild, lamsvlees, stoofpotjes, zeer kruidige gerechten alsook de betere BBQ
Badenhorst Family Wines
Adi Badenhorst verdiende ooit zijn strepen als wijnmaker van Rustenberg in Stellenbosch. De drang om zijn eigen weg te gaan werd te groot toen hij een perceel oude bush vines Chenin Blanc ontdekte in Swartland. In 2009 startte hij samen met neef Henri hun bedijf A.A. Badenhorst Family Wines. Ze namen een stokoude niet meer in gebruik zijnde winery over in het gebied Paardeberg in de Swartland regio. Op hun 35ha grootte wijngaard hebben ze drie uit de zes verschillende soorten graniet van de Paardeberg. Graniet heeft de neiging om de versheid in de wijnen te brengen. Ze gebruiken oude cementen tanks en houten fermentoren.
Adi stelde zijn vakmanschap ten dienste van de natuur en dat resulteerde in hun krachtige 'Red Blend'. In de 'bushvines' staan witte en rode druivenrassen kriskras door elkaar. Het ontbreken van geavanceerde manipulaties is een weloverwogen keuze.
Ze maken vier wijnen: een rode, een witte signature wijn die van grote kwaliteit zijn en complexiteit leveren en vervolgens nog een rode en een witte in een lagere prijsklasse onder de benaming ‘Secateurs’. Deze laatste maakt hij met druiven van de buurman aangevuld met zijn eigen druiven.
prijzen