Home Wijngebieden   Info Nieuws Onze producten   Degustaties   Prijslijst Contacteer ons   Wijn bestellen  

Bonsella CommV Oudebaan, 34  9280 Lebbeke - BTW: BE  0839.838.272 - e-mail: info.bonsella@gmail.com       Algemene voorwaarden

Privacyverklaring


BONSELLA Bestellen     home pagina  Wijn bij gevogelte

Gevogelte is erg breed en de variaties lijken haast eindeloos. Het harmonisch samengaan tussen wijn en gerecht zorgt ervoor dat beide componenten elkaar tot een hoger niveau brengen.

Elke soort van gevogelte heeft trouwens een andere smaak, waarvoor een andere wijn aanbevolen wordt.

In het algemeen zijn romige, witte wijnen zeer geschikt voor lichtere gevogeltegerechten zoals bijvoorbeeld kip.
De steviger gevogeltegerechten, zoals gevulde kalkoen, kunnen vaak beter worden begeleid door een zacht, sappige medium volle rode wijn.. Voor deze gerechten geldt eveneens ook dat een stevige, houtgerijpte Chardonnay ook een fantastische partner is. 


Kip kan op vele manieren bereid en  door wijn begeleid worden, en omdat het vlees zelf niet zo uitgesproken van smaak is, kan de wijn aangepast worden aan de respectievelijke saus of de gebruikte groente(n).

Bij braadkip komt een fruitige chardonnay goed tot zijn recht alsook een fruitig zachte rode wijn

witte wijn :

rode wijn :


Bij de "vol-au-vent" hoort een wat romige chardonnay


Bij "coq au vin"  ligt  natuurlijk een rode wijn voor de hand


Bij “kip in tomatensaus” hoort een barbera, sangiovese of pinot noir


Bij “kip curry” horen zoals bij pikante gerechten wijnen met wat tannine

witte wijn :

rode wijn :


Voor kwartel kiest u best een zachte wijn die de smaak van het vlees niet overheerst.


Parelhoen is een mager en zacht gevogelte met een lichte wildsmaak en zit qua textuur en smaak tussen kip en fazant

witte wijn :

rode wijn :


Kalkoen heeft een vrij neutrale smaak en is veel magerder dan kip. Het iets donkerder vlees van de bout  is wel wat vettiger, maar sappiger dan het witte vlees.

witte wijn : kies voor een toegankelijke chardonnay-wijn die rijk is aan fruitigheid en niet op eiken vaten heeft gerijpt.

rode wijn : opteer voor een fruitige rode wijn, met een sappige smaak en  weinig tannines


Duif vraagt om een vrij krachtige, maar toch elegante rode wijn


De struisvogel is de grootste en zwaarste nog levende en snelste loopvogel ter wereld. Struisvogelvlees is rood van kleur en heeft een laag cholesterol- en vetgehalte, een behoorlijk proteïnegehalte en bevat weinig calorieën. Een mals stukje struisvogel vraagt naar een mooie rode wijn